Foredrag med Jakob Volther

Der var fuldt (Corona) hus med 50 gæster i pakhuset, da Stationens Venner inviterede til foredrag om arkitekt og FDB tegnestueleder Poul M. Volther i Pakhuset ved Furniture Station i Tarm torsdag 20/8.

Foredragsholder var Jakob Volther, som er søn af nu afdøde Poul M Volther og han fortalte en masse røverhistorier om en far, som til moderens frustration blandt andet ofte måtte se sig betalt i møbler for sit arbejde – “møblerne kunne man jo ikke spise!”

Poul M Volther var FDB tegnestueleder lige efter Børge Mogensen, men har, trods sit design af både Coronastolen og FDB’s absolut bedstsælgende stol J46, måske ikke helt nydt den anerkendelse han fortjente.

Inden sin arkitekt tid arbejdede Volther gennem en årerække som svend på Stolefabrikken i Tarm og man mener, at han boede på pensionatet imens. Det var under krigen, hvor han var særdeles aktiv i modstandsbevægelsen, hvilket Inger Hansen fra Egvad Egnshistoriske Samling og Jakob Volter helt sikkert havde vendt over kringle og kaffe på hotellet tidligere på dagen.

Mange tak for besøget til både Jakob og Jytte.