Pressemeddelelse

En gammel station i Tarm,  en god ide, en flok frivillige, god opbakning fra det lokale erhvervsliv, borgerne og mulighederne for at skabe noget historisk og innovativt på samme tid.

Det er vel nøgleordene i projekt “FDB Furniture Station”.

Tarms gamle Station er et vidnesbyrd om en driftig tid hvor jernbanen havde en helt anden betydning for byen. Gods blev transporteret i rå mængder fra dette sted. Mange mennesker havde deres arbejde på og omkring stationen. Herunder også ansatte og gods fra Tarm Stole og Møbelfabrik som producerede de kendte FDB møbler.

Tanken med at lave byfornyelse ved at renovere en smuk gammel bygning, skabe et museum og videncenter om denne epoke i Tarms historie er en af mange af de spændende ideer i dette projekt. Skabe et spændende moderne rum hvor folk kan samles. Industrielt design med et touch af gamle dage. Nyt møder gammelt.

En flot facade og førstegangsindtryk for folk der ankommer med toget til byen. For ikke at tale om de lokale og turisterne. Endnu en interessant mulighed at besøge.  En bygning med mange potentialer, som nu kan realiseres.

Skjern Bank, som har været ejer af bygningen efter en konkurs, har nemlig overdraget Stationen til det gode lokale initiativ. ”Som områdets lokale bank, glæder det os, at vise lokalt engagement ved at bakke op om det spændende initiativ i Tarm, udtaler underdirektør Carsten Allerslev, og fortsætter – ” da vi hørte om projektet, kunne vi se mange gode muligheder for byen og området, og kunne tydeligt mærke, hvordan de involverede ildsjæle brændte for projektet. Det harmonerer med de værdier vi har i banken og vi ser frem til at følge projektet fremover,” slutter Carsten Allerslev.

Folkene bag projektet glæder sig også meget! Med et smil på læben udtaler Mette Risvig Preddy ”Man fristes til at sige: Det kører på skinner…. Lad os få dette projekt rangeret på plads.”